Пектин яблучний
Пектин яблучний (Е440) є природним джерелом розчинної у воді клітковини, який утворює гель при змішуванні. У харчовій промисловості він відіграє роль згущувача, освітлювача, стабілізатора, зв'язувального, капсулювального і вологоутримувального компонента в кондитерських виробах і десертах, напоях, молочній продукції та морозиві, ковбасах і консервації, кетчупах, соусах, заправках і майонезах. Утворює щільну і стійку гелеву структуру, що не розтягується і легку на злам. Має малу витрату і фарбувальні властивості (надає виробам легку жовтизну). Не впливає на смак і аромат продукції. Знижує глікемічний індекс страв і тому часто застосовується в дієтичному харчуванні. Підвищує засвоюваність цінних речовин з їжі та лікарських препаратів.
Усе зробили за рецептом, а тісто все одно погано підходить? Додайте в нього Е440. Це підвищить початкову кислотність, активізує процес бродіння і посилить клейкі властивості. Крім усього, інгредієнт дасть змогу істотно подовжити свіжість готових хлібобулочних виробів. А замовити пектин яблучний від ТМ "Смаколиця" оптом чи в роздріб Ви можете просто ТУТ.
Опис
- Має вигляд порошку;
- Колір від бежевого до коричневого;
- Володіє нейтральними смаком і запахом, що дає змогу йому не впливати на підсумкові аромасмакові властивості виробу;
- Отримують шляхом екстракції яблучних вичавок;
- Добре вбирає й утримує вологу;
- При розчиненні утворює оранжево-жовтий гель;
- Желюючі властивості підвищуються разом із кислотністю виробу;
- Температура запуску желювання становить 75-85 °С;
- Час загущення - від 8 до 15 хвилин;
- При повторній термічній обробці втрачає гелеутворювальні властивості;
- Зв'язує і виводить з організму токсини, солі важких металів і пестициди;
- Проявляє себе як пребіотик;
- Підсилює лікувальну дію і знижує побічні прояви ліків;
- Крім усього, має обволікаючий, стабілізуючий і освітлювальний ефект;
- У кулінарії, індустріях краси та здоров'я застосовується як харчова добавка Е440.
Необхідно зробити суміш густішою і прозорішою? У цьому допоможуть природні загущувальні та освітлювальні властивості Е440. Купити пектин яблучний від ТМ "Smakolica" (оптом і в роздріб) для цих цілей можливо ТУТ.
Склад
- Розчинні харчові волокна (клітковина) зв'язують і виводять з організму шкідливі речовини і надлишковий холестерин. Нормалізують випорожнення і метаболізм, обволікають стінки кишківника, пригнічують шкідливу мікробіоту і допомагають розвитку корисної. Потрапляючи в шлунок, активно вбирають воду і збільшуються в об'ємі, що викликає швидке відчуття насичення і допомагає скоротити добову калорійність їжі;
- Полісахариди (вуглеводи) рослин забезпечують організм енергією, сприяють засвоєнню інших поживних і корисних речовин, а також активно борються із запаленнями, шкідливим впливом вільних радикалів і радіації. Вони активізують імунітет, кровотворення і регенерацію;
- Органічні кислоти активують перистальтику кишківника і нормалізують випорожнення. Вони уповільнюють розмноження гнильних бактерій і процеси бродіння в травному тракті. Разом із клітковиною, стимулюють вироблення інсуліну;
- Калій (К) сприяє зміцненню імунітету, нормалізації артеріального тиску і виведенню шлаків з організму. Він нормалізує метаболізм, кислотно-лужний і водно-сольовий баланси;
- Магній (Mg) ефективно регулює рівень глюкози в крові, артеріальний тиск і зменшує болі в суглобах;
- Фосфор (P) необхідний для виробництва енергії, а також справного функціонування опорно-рухового апарату;
- Залізо (Fe) забезпечує живлення всіх клітин організму киснем, енергетичний обмін і кровотворення.
Діти часто відмовляються пити необхідні ліки. Як же бути?! Якщо цілюща речовина переносить температуру до 85 0С, то спробуйте замаскувати її в желе. Щоб придбатипектин яблучний від ТМ "Смаколиця" (оптом чи в роздріб) для смачного лікування, переходьте за цим ПОСИЛАННЯМ.
Застосування
Рецепт грушевого повидла:
Інгредієнти:
- - груші великі - 3 шт;
- - апельсин - 1 шт;
- - вода - 50 мл;
- - цукрова пудра - 2,5 склянки;
- - кислота лимонна - на кінчику ч.л.;
- - пектин яблучний - 4 ч.л.;
Спосіб приготування:
- Вимийте груші, видаліть серцевини і хвостики, подрібніть у блендері;
- Промийте апельсин, наріжте часточками і пропустіть через м'ясорубку;
- Змішайте фрукти в каструлі з товстим дном, додайте півсклянки пудри і залиште на 15 хв;
- Влийте воду і доведіть до кипіння на маленькому вогні;
- Всипте цукрову пудру, що залишилася, і варіть 1 годину;
- Додайте пектин і лимонну кислоту. Ретельно пермішайте і варіть ще 4 хв;
- Розлийте в пастеризовану суху тару і закатайте;
Смачного!
Що робити, якщо фруктів і ягід занадто багато і Ви не встигаєте їх з'їсти? Подбайте про час їхнього дефіциту і перетворіть їх на смачні, корисні заготовки на зиму! Щоб уже зараз купити пектин яблучний, лимонну кислоту та цукрову пудру від ТМ "Smakolica" для консервації (оптом чи в роздріб), клацніть ПОСИЛАННЯ.
Контакти
Оформити покупки можна прямо на сайті або зателефонувавши до нас за номером (067) 8-577-577. Доставка можлива по всій території України (до Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Одеси, Херсона, Ужгорода та інших регіонів). За попередньою домовленістю, працює точка самовивозу: м. Запоріжжя, вул. Каховська, 44.