Оливкова олія (Extra Virgin, перший холодний віджим)
Оливкова (прованська) олія є лідером з корисної дії на організм. Адже на дві третини воно складається з олеїнової кислоти (омега-9), а решта – це інші ненасичені жирні кислоти, вітаміни та мінерали. Вміст антиоксидантів та олеїнових кислот дозволяє не боятися розпаду корисних речовин при впливі високих температур, що дозволяє використовувати його для смаження та випікання. Хлібобулочні вироби з додаванням оливкової олії набувають м'якості і помітно повільніше черствіють. Ідеально підходить для заправки салатів та приготування соусів, зберігаючи їхній початковий колір. Регулює кислотність, гостроту страв та надає їм особливого смаку та аромату.
Консервуєте мариновані овочі і хочете, щоб смак маринаду залишався незмінним довгий час? Тоді варто замовити оливкову олію оптом та в роздріб від ТМ «Смаколиця» для приготування маринадів прямо ТУТ. Адже воно проникає у зовнішні стінки законсервованих продуктів, що сприяє збереженню первісного смаку.
Опис
- Олія рослинного походження, що отримується з плодів оливкового дерева;
- Також називається «прованським»;
- Урожай збирається на плантаціях в Іспанії, Греції та Італії;
- Екстрагується методом холодного прямого віджиму;
- Має рідкий вигляд за кімнатної температури;
- Твердить у холодильнику, але знову стає рідким у теплому приміщенні;
- Стійко до високотемпературних впливів;
- Використовується в різних кулінарних рецептах всіх кухонь світу для заправки салатів, приготування соусів, смаження та випічки;
- Надає стравам особливий смак та аромат;
- Регулює кислотність та гостроту;
- Зберігає споконвічні смак і колір соусів, маринадів;
- Робить випічку м'якше і продовжує її свіжість;
- Є лідером серед рослинних олій за корисним впливом на здоров'я, за рахунок багатого вмісту жирних кислот, вітамінів і мінералів.
Склад
Повністю і виключно складається з олії холодного віджиму плодів оливкового дерева, яке включає:
- Олеїнова кислота (омега-9) регулює якісний та кількісний склад холестерину в крові, запобігає несприйнятливості клітинами інсуліну, зміцнює імунітет та запобігає раку молочної залози;
- Лінолева кислота приводить до норми артеріальний тиск, зміцнює імунітет, уповільнює процеси старіння, сприяє адаптації до зовнішніх факторів;
- Ліноленова кислота (омега-3) зміцнює та сприяє очищенню стінок судин від холестерину, запобігаючи відкладенню «холестеринових бляшок» та розвитку атеросклерозу, регулює в'язкість крові та нормалізує артеріальний тиск;
- Пальмітінова кислота відноситься до насичених жирних кислот, які безпосередньо впливають на стійкість олії до високих температур;
- Токоферол (вітамін Е) перешкоджає утворенню тромбів, покращує еластичність судин, уповільнює утворення бляшок холестерину, репродуктивну функцію, сприяє засвоєнню вітаміну А (ретинолу, бета-каротину);
- Вітамін К зміцнює стінки судин і забезпечує транспортування кальцію організмом, тим самим регулюючи згортання крові;
- Холін (вітамін В4) знижує рівень холестерину та концентрацію жирних кислот у крові, очищає від «холестеринових бляшок» стінки судин, сприяє утворенню метіоніну, тим самим знижуючи ризик серцево-судинних захворювань;
- Натрій регулює баланс рідини та рівень рН в організмі, сприяє роботі м'язів та нервової системи;
- Кальцій є основою кісткової тканини, бере участь у передачі нервових імпульсів, регуляції артеріального тиску та згортання крові;
- Калій відповідає за водний баланс та зниження алергічних реакцій, бере участь у передачі нервових імпульсів та здоровій роботі нирок;
- Залізо необхідне для процесів кровотворення, кисневого та енергетичного обмінів;
- Поліфеноли відповідають за колір і гіркуватість, є потужними антиоксидантами.
Для приготування смачних та корисних салатів потрібна відповідна заправка. А купити оливкову олію оптом та в роздріб від ТМ «Smakolica» для здорового харчування Ви можете, перейшовши за цим ПОСИЛАННЯМ.
Застосування
- Заправлення салатів;
- Приготування соусів та маринадів;
- Виготовлення хлібобулочних виробів;
- Для обсмажування м'яса, риби, грибів та овочів.
Один із рецептів тіста для піци:
Інгредієнти:
- - борошно пшеничне – 2 склянки;
- - вода – 2/3 склянки;
- - олія оливкова – 1 ст.л.;
- - дріжджі сухі – 1 ч. л.;
- - сіль – 1 ч. л.;
Спосіб приготування:
- Залийте дріжджі теплою водою та добре розмішайте;
- У велику миску просійте через сито борошно, додайте|добавляйте| сіль|соль| і дріжджову суміш. Вимісити тісто протягом 10 хв;
- Сформуйте грудку і змастіть всю поверхню оливковою олією;
- Накрийте миску харчовою плівкою та помістіть у тепле місце на півтори години;
- Розплющіть тісто кулаками і розділіть на 2 рівні частини. Сформуйте грудки;
- Покладіть грудки на присипану мукою|борошном| поверхню і накрийте харчовою плівкою на 1 годину;
- Кулі легко розкочуються;
- З однієї кулі має виходити одна велика піца;
- Начинку для піци можна робити будь-яку;
Смачного!
У цьому рецепт змащення виступає запорукою м'якості тіста, смаку та аромату середземноморської кухні (справжньої італійської піци) та тривалого збереження її свіжості. Придбати оливкову олію оптом та в роздріб від ТМ «Смаколиця» для апетитної випічки Ви можете прямо ТУТ.
Контакти
Оформляйте покупки прямо на сайті або за телефоном (067) 8-577-577. Зручним для вас поштовим оператором замовлення доставлять по Києву, Львову, Дніпру, Вінниці, Одесі, Черкасам, Миколаєву, Рівному та в інші регіони. Хочете забрати самі? За попередньою домовленістю працює точка самовивезення у місті Запоріжжі, за адресою вулиця Каховська, 44, у будні дні з 9 до 17.